Deconnectie - Wat kan er al in Questi?

Gewijzigd op Di, 13 Feb om 8:17 AM

We bekijken zeker nog de mogelijkheden rond deconnnectie. Dit zal kaderen in een vernieuwing waar we helaas geen termijnen voor kunnen geven. We kunnen ook nog niet aangeven wat er wel en niet geïmplementeerd zal worden.

Hieronder willen we jullie TIPS EN OPTIES geven die we in Questi reeds aanbieden rond DECONNECTIE.

Deze tips geven we al mee:

Meldingen beheren voor mensen met een Android-toestel:

Klik om te downloaden
deconnectie vanuit Android.mp4
20,6 MB

Meldingen beheren voor mensen met een IOS-toestel

Klik om te downloaden
deconnectie via ios.mp4
25,1 MB

Deze mogelijkheden bieden we al aan in Questi:

1. Hoe kan ik als leerkracht meldingen uitzetten tijdens een gesprek?

Als je rechts bovenaan op de ‘i’ klikt van het gesprek kan je bij instellingen de notificaties uitzetten.Dan krijg je geen melding meer als men reageert op dit (groeps)bericht.

2. Hoe kan ik als ouder bij mijn instellingen bepaalde meldingen uitzetten?
Ga naar je profiel (rechts bovenaan) en klik op instellingen.Daar kan je bepalen waarvan je geen pushberichten of mails wil krijgen.

3. Hoe kan ik een nieuwsbericht met foto’s posten waarbij ik als gebruiker kan bepalen wanneer het online moet staan?
Indien je foto’s wil posten naar ouders waar je ook nog wat tekst en uitleg wil bijplaatsen, kan jij als gebruiker bepalen op welke dag dit online moet staan voor de ouders.
Op die manier kan je een nieuwsbericht maken op donderdag en instellen dat het bijvoorbeeld pas op maandag automatisch de deur uit mag gaan (en pas dan online staat).
Uiteraard kan je ook een nieuwsbericht maken zonder foto’s, dus enkel met tekst.

Meer details vind je hierover in dit filmpje.