Een doelgerichte observatie actief maken in Questi

Gewijzigd op Vr, 29 Mrt om 11:26 AM

Domeinen activeren

Ga naar instellen > lvs instellingen > actieve domeinen.

• Onder de knop 'niet actief' vind je alle mogelijke hoofd- en subdomeinen terug die je kan gebruiken om doelgericht te observeren.
  • Dankzij de zoekfunctie kan zoeken op zowel hoofddomein als subdomein.
  • Klik op het hoofddomein om de bijhorende subdomeinen te zien.
  • Klik op de kruisjes achter een subdomein om dit actief te maken voor bepaalde leerjaren.

TIP: Hebben de kruisjes een groene achtergrond? Dan voorziet Questi een standaardpakket aan doelen voor dit domein.

Bekijk hier het bijhorende filmpje.

Testperiode aanmaken

Nadat alle domeinen actief staan, ga je naar 'testperiodes'.

• Voor elk hoofddomein wordt er een aparte rubriek testperiodes voorzien.
  • Klik op de balk van een domein om via 'nieuw' de testperiode aan te maken.

Bekijk hier het bijhorende filmpje.

Doelen koppelen

Na het aanmaken van de testperiode(s) ga je de doelen koppelen.

• Klik op het hoofddomein waarvan je doelen wil koppelen.
  • Klik op het dubbele streepje bij het subdomein en het corresponderende leerjaar.
  • Vink de doelen aan die je wil klaarzetten voor dit leerjaar en klik op 'Geselecteerde doelen toevoegen'.

Bekijk hier het bijhorende filmpje.

Zijn er geen doelen om te koppelen?

Dan gaat het niet om een standaardpakket van Questi en moeten er nog doelen aangemaakt worden.

Dat kan de support van Questi voor jou doen of je kan dit ook zelf onder instellen > lvs instellingen > doelen > beheer schooleigen doelen.