Soorten gebruikers

Gewijzigd op Di, 23 Apr om 2:53 PM

Binnen Questi onderscheiden we 3 soorten gebruikers:

• Gebruiker

• Beheerder

• Admin

GEBRUIKERS

Een gebruiker is het meest voorkomende profiel binnen Questi. Dit zijn over het algemeen leerkrachten.
Gebruikers kunnen alle basis functionaliteiten van het platform gebruiken.
Dat gaat over leerlingen opvolgen, (zorg)dossiers aanvullen, evaluaties aan het rapport toevoegen, een agenda en lesfiches aanmaken, gesprekken voeren, nieuwsberichten delen, oudercontacten aanmaken, …

BEHEERDERS

Beheerders hebben uiteraard toegang tot dezelfde basis functionaliteiten als een gebruiker, maar beschikken daarnaast ook over de knop ‘instellingen’.
Daarmee kunnen zij de instellingen binnen jullie school beheren. Dit houdt onder meer volgende zaken in:

• klassen/groepen aanmaken
  • sjablonen voor plannen en maatregelen beheren
  • testen en doelen klaarzetten
  • evaluatieperiodes aanmaken
  • rapportstructuur klaarzetten
  • evaluatiesoorten aanmaken en wijzigen
  • fichesoorten voor de agenda aanmaken en beheren
  • leerlingen toevoegen

ADMIN

Een admin heeft evenzeer toegang tot alle basis functionaliteiten en de knop ‘instellingen’, maar krijgt ook nog een aantal andere rechten:

• schoolnaam en -gegevens aanpassen
  • naam van de school op het rapport wijzigen
  • facturatie voorkeuren bepalen
  • opladen van schooldocumenten
  • facturen bekijken en opvolgen
  • gebruikers toevoegen
  • rechten op klassen/groepen beheren
  • toegangsrecht tot de agenda's beheren
  • algemene instellingen omtrent beveiliging
  • aanmaken van mailing-groepen op schoolniveau
  • synchronisatie met het administratiepakket (Informat of Wisa)
  • activaties beheren en opvolgen