Een genormeerde test actief maken in Questi

Gewijzigd op Vr, 29 Mrt om 11:15 AM

Ga naar instellen > lvs instellingen > instellingen genormeerde testen.

Om een normtest te activeren kies je eerst voor 'niet actief'. Hier vind je een lijst met alle normtesten die Questi aanbiedt.

1. Zoek de betreffende test in deze lijst en klik op de balk.
  2. Klik op het kruisje onder de leerjaren waarvoor je de test wil activeren.
  3. Klik op de kruisjes bij RS, Pc en Z als je de ruwe score, het percentiel en de zone wil zien na het invoeren van de resultaten.
  4. De test staat nu onder de knop 'actief' en is klaar om aan een testperiode te koppelen.
    • Ga naar de knop 'testperiodes' en klik op de balk van 'genormeerde testen'.
    • BELANGRIJK: Een school heeft bijna altijd genoeg aan 3 testperiode (begin, midden en einde). Deze testperiodes staan actief voor kleuter en lager. Je hoeft dus GEEN testperiode te maken per test die je wil afnemen.
    • Via 'nieuw' kan je eventueel nog een testperiode aanmaken, moest die er nog niet staan.
    • Via het potloodje kan je een normtest koppelen aan periode. Vergeet zeker niet op te slaan!
  5. De test staat klaar voor gebruik.

Je kan alle stappen ook bekijken in dit filmpje.