Ouders in bulk activatie sturen en opvolgen 2023-2024

Gewijzigd op Vr, 22 Dec, 2023 om 1:22 PM

Ga naar 'mijn school' > ga met je cursor over 'gebruikers' > selecteer in het rechter keuzemenu 'activaties'.

De status staat standaard op 'geïmporteerd', die mag je zo laten staan. Dit zijn alle ouders die vanuit het administratiepakket overgezet zijn naar Questi.

Deze ouders moeten nog een activatie ontvangen.

Bij gebruikerslevel zorg je ervoor dat dit enkel op 'ouders' staat ingesteld.

Hierna zal je in de rechter bovenhoek een knop zien 'Activatie naar alle verzenden'. Klik daarop om naar alle ouders op deze pagina in 1 keer de activatie te verzenden.

De ouders ontvangen dan een mail vanuit Questi om de activatie te doorlopen. Deze activatie blijft 14 dagen geldig.

Indien je niet alle ouders in 1 keer een activatie wil sturen, kan je dat ook individueel doen via het envelop icoon.

Via de 3 puntjes kan je een activatie altijd annuleren.

Na het versturen van de activaties kan je ze vanop deze pagina makkelijk opvolgen door de status van activatie aan te passen (klik hiervoor op de filter die standaard op 'geïmporteerd' staat).

Verduidelijking bij de verschillende statussen:

• Geïmporteerd: De gegevens werden vanuit Informat, Wisa of een Excel bestand geïmporteerd naar de Questi omgeving. Deze ouders hebben nog GEEN ACTIVATIE ontvangen.
  • Afwachting: De ouder heeft een activatie ontvangen, maar heeft er verder nog niets mee gedaan.
  • Voltooid: De ouders heeft de activatie succesvol doorlopen en is nu actief.
  • Geweigerd: De ouder heeft de activatie geweigerd.
  • Verlopen: De ouder heeft de activatie niet doorlopen binnen de 14 dagen.
  • Geannuleerd: De school heeft het account verwijderd voor het geactiveerd kon worden.

De ouders met een status 'afwachting' kan je een nieuwe activatie verzenden via het vlieger icoon.

De andere statussen kan je herinitiëren via de 3 puntjes.

Wil je hier nog meer info over? Klik vanuit deze pagina op het vraagteken rechts bovenaan en raadpleeg de veelgestelde vragen omtrent 'activaties'.

Schermafbeelding: Activaties met status geïmporteerd